Foto: Franciska Munck-Johansen
Verdens beste Gazpacho - varm!
Man sier at det finnes like mange oppskrifter på Gazpacho i Spania, som det finnes familier. Det er mest vanlig å servere Gaxpacho kald, men denne varme
varianten passer perfekt nå når det er kaldt ute!
1 kg gode tomater med mye smak for eksempel aroma- eller plommetomater
2 røde paprika
1 gul paprika
1 bundt vårløk ca 10 stenger
2-3 fedd hvitløk
3-4 timiankvister
En håndfull basilikum
1 chili uten frø, finhakket (kan utelates hvis du ikke ønsker suppen alt for sterk)
Hvit balsamico elle hvitvinseddik
Havsalt
En håndfull basilikum
1 chili uten frø, finhakket (kan utelates hvis du ikke ønsker suppen alt for sterk)
Hvit balsamico elle hvitvinseddik
Havsalt
Nykvernet pepper
Chilli etter smak hvis du liker suppen hot!
Start med å flå tomatene. Kok opp vann i en kasserolle og
la tomatene koke tre – fire om gangen til skinnet sprekker. Det tar ca. 10 – 20
sekunder.
Rens paprikaene, del de i to og legg dem på en bakeplate
med skallet opp. Sett ovnen på grill og stek til skallet får blemmer. Avkjøl
dem og riv forsiktig skallet av.
Hakk vårløken og press hvitløken. Tilsett urter og chili
og kjør blandingen med stavmikser eller foodprosessor til du får en jevn
blanding. Smak til med salt, pepper og hvit balsamico. Evt. chilli hvis du liker litt sting!
Vi foreslår selvfølgelig å servere suppen i boller fra serien hverdagslykke! :-)
Nam , det må testes ut til helgen :)) Super flotte boller! serlig de blå !:)
SvarSlett