Foto: Franciska Munck-Johansen
Kanelstenger med sjokolade
9 sjokoladestenger
Dette må være en av de artigste måtene å lage varm sjokolade på. Du bruker de enkelt i varm melk. Ikke bare får du skikkelig god varm sjokolade med deilig smak av kanel, det er også godt å kunne smake litt på sjokoladen mens den smelter. En sikker favoritt hos barna.
200 g mørk kokesjokolade
100 g lys kokesjokolade
9 lange kanelstenger (Du kan også bruke greiner eller teskjeer hvis du ikke får tak i lange kanelstenger.)
Smelt sjokoladen i vannbad eller mikroovnen (full effekt i 30 sekunder om gangen, rør mellom hver gang til sjokoladen er smeltet.)
Held sjokolademassen i en firkantet form, en brødform passer fint. La sjokoladen stivne litt før du setter i kanelstengene. Skjær i firkanter før den stivner helt. Da er det enklere.
Sett ikke sjokoladen i kjøleskapet, da kan den få en hvit overflate. Sett heller vinduet litt på gløtt hvis du ønsker den skal stivne raskere.
Kok opp melk og server i favorittkoppene dine!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Vi setter stor pris på alle kommentarer og leser hver eneste en. :-)