Her har vi lagt pepperkaker og krumkaker på store Mille Moi Glasskrukker:
Verdens beste pepperkaker
- 250 g smør
- 125 g lys sirup
- 1½ dl kremfløte
- 250 g melis
- 500 g hvetemel , ca
- 2 ts natron
- 2 ts malt nellik
- 1 ts malt kanel
- 1 ts nykvernet pepper
- 100 g finhakkede mandler
- Husk at pepperkakedeigen trenger å ligge kaldt en stund før du skjærer dem i skiver. Det aller beste er om du lager deigen dagen i forveien.Kok opp smør, sirup, fløte og melis i en kjele. Avkjøl blandingen og rør inn resten av ingrediensene. Arbeid deigen sammen, trill pølser ca. 3 cm i diameter og ta plastfolie rundt. Sett dem kjølig til neste dag. Sett stekeovnen på 175 °C. Ta fram en stekeplate med bakepapir.
- Skjær tynne skiver av deigen og legg dem på stekeplaten. Stek kakene midt i ovnen i ca 10 minutter til de får en fin og gyllen farge. Avkjøl kakene på bakeplatene en stund før de legges på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Vi setter stor pris på alle kommentarer og leser hver eneste en. :-)